Att köra våra nya moderna gokarts är enkelt och det behövs ingen tidigare erfarenheter.
Kartarna kräver bara gas och broms och växling sker automatiskt. Det är dock viktigt att följa de regler och instruktioner som personalen anvisar. Du behöver inga speciella kläder och hjälm samt nackskydd i olika storlekar finns att låna på plats. Vi använder endast svensktillverkade kvalitetskartar från Caroli Motor AB. Våra Carolikartar har designats för maximal säkerhet. Samtliga kartar är utrustade med skyddsbåge samt säkerhetsbälte och kartarna kan av personalen regleras med fjärrkontroll.

 

STOR KART 

Våra nya Stinger kartar från Caroli är designade för maximal körupplevelse. Vår tekniska bana och den låga frigången till marken ger föraren en känsla av härligt hög fart med snabba beslut i tajta kurvor. Kartarna kan köras av personer som uppnått en längd på minst 140 cm och du kan se dina varvtider på en display i ratten.

 

BARN GOKART

De nya lättkörda Juniorkartarna kan köras av de som uppnått en längd på minst 115 cm eller ca 5-6 år. Med en toppfart på ca 15-20 km/h rattar de yngre förarna målmedvetet, säkert och glädjefyllt våra juniorkartar. För ökad säkerhet körs juniorkartarna på vår separata juniorbana som är speciellt anpassad för yngre förare.

 

DUBBEL GOKART

I våra dubbelkartar finns plats för 2 personer att åka tillsammans. En av personerna sköter gas och broms medan den andra agerar passagerare och kan slappna av. I de nya dubbelkartarna kan två personer som inte kan eller vill köra själva alltså åka tillsammans i samma kart.

 

MINI GOKART

Våra minikartar är anpassade för de allra yngsta och kan köras från ca 3 års ålder. Minikartarna går i gångtakt och körs av barnen själva på vår separata juniorbana. Om barnet känner sig osäkert går det bra att en vuxen går med vid sidan och hjälper till.

 

 

För mer information om kartarna besök vår tillverkares hemsida: www.carolimotor.com

OM OSS

Ölands Gokartcenter erbjuder toppmoderna gokarts för hela familjen. Våra nya svensktillverkade kvalitetskartar är designade för att ge högsta möjliga säkerhet i kombination med maximal körupplevelse. Att köra gokart är både enkelt och roligt vilket gör aktiviteten lämplig för alla åldrar. Med Ölands bredaste gokartutbud har vi kartar som passar respektive åldersgrupp. Kom och prova våra nya kraftfulla vuxenkartar, lättkörda barnkartar, moderna dubbelkartar eller minikartarna för de allra yngsta. Kom när det passar er under våra dropintider eller boka något av våra färdiga tävlingsupplägg för grupper. Det behövs inga tidigare erfarenheter för att köra gokart.  Kartarna kräver bara gas och broms, växling sker automatiskt. På Ölands gokartcenter har vi säkerheten i fokus och alla kartar är utrustade med skyddsbåge samt säkerhetsbälte och kartarna kan av personalen regleras med fjärrkontroll. Hjälm och nackskydd i olika storlekar finns att låna.

Se film från Ölands Gokartcenter

 

SÅ HÄR TYCKER VÅRA KUNDER

 

Anna Normann
Anna Normann
12:02 30 Jun 20
Kidsen älskar att åka gokart. Tills nästa år kanske en del kan bytas ut till el?
Pia Johnsson
Pia Johnsson
05:54 30 Jun 20
Trevlig o hjälpsam personal. Populärt så ibland kan det bli lite väntetider. Bra bana för dom mindre. Gott om... parkeringsplatsread more
Susanne Bergman
Susanne Bergman
12:44 28 Jun 20
Bra med fina bilar. Fin personal. Bra plats. Kossor o glass också.
Marcus Brattström
Marcus Brattström
14:31 25 Jun 20
Perfekt för familjen, även de yngsta. Rent och snyggt och trevlig personal! Rekomenderar 🙂
Louise Brattström
Louise Brattström
14:27 25 Jun 20
Sjukt nöjd, perfekt för hela familjen! Välskött ställe med trevlig personal!
Elanie _ cookie
Elanie _ cookie
10:27 17 Jun 20
Det var kul även fast man blev stel i fingrarna. Kul även för nybörjare, värt att testa.
Noah Jarvis
Noah Jarvis
11:46 16 Jun 20
Bra bana med välskötta och roliga bilar samt schysst personal! Rekommenderar starkt!
Sam Jarvis
Sam Jarvis
11:43 16 Jun 20
Riktigt kul! Bra bana, bra och snabba bilar och mycket bra förklarade regler.
Matilda Nilsson
Matilda Nilsson
11:41 16 Jun 20
Bra service, välskött bana och snabba bilar. Kan verkligen rekommendera Ölands gokartcenter.
husninddin Salahiy
husninddin Salahiy
20:35 08 Jun 20
Mycket bra service från grabbarna! Bra bana med en rakstråcka och snabba och sakta svängar. Bra längd för att få... täta tävlingar men ändå för att sätta kvaltid ifred.read more
Oskar Lind
Oskar Lind
15:28 30 May 20
Fin bana, snabba och välskötta gokartar och bra fokus på både nöje och säkerhet hos personalen. Väl värt ett... besök!read more
Marina Petersson
Marina Petersson
09:33 23 May 20
Superkanon bana. Jättebra personal värt varenda krona
Bo Råsmark
Bo Råsmark
09:21 13 Sep 19
Mkt trevlig anläggning med bra material och trevlig personal. Ett måste varje år för hela familjen!
Emil Eriksson
Emil Eriksson
12:28 12 Sep 19
Välskött anläggning med fräscha gokarts och riktigt trevlig och serviceinriktad personal. Ölands klart bästa... bana. Rekommenderas👍.read more
Fingal Anderson Edvardsson
Fingal Anderson Edvardsson
14:19 13 Aug 19
Personalen förklarade alla reglerna bra. Bra bana enligt mig, föredrar dock banan i Dödevi. Då denna var helt... platt.read more
Markus Levin
Markus Levin
15:10 08 Aug 19
Lekplats för hela familjen, bra med liten bana för de mindre.
Edvard U
Edvard U
16:40 07 Aug 19
En mycket härlig upplevelse, perfekt bana att köra gokart på. Mysig kiosk med trevlig personal. God service!... Rekommenderas!read more
Emil Bjärenlöv
Emil Bjärenlöv
09:40 01 Aug 19
Mycket trevligt och dessutom gratis kaffe vid recension! 👍👍
Felix Jansson
Felix Jansson
17:19 27 Jul 19
Bra gokart! Fin bana och trevlig personal. Bra priser också. 7 minuter kostar 150kr.
Jesper Lööf
Jesper Lööf
12:54 16 Jul 19
Riktigt kul!
Pierre Svensson
Pierre Svensson
11:18 16 Jul 19
Mycket bra gokartbana med kartar i toppskick och trevlig personal! 👍 Värt ett besök varje gång man besöker... Ölandread more
Andreas Bågfeldt
Andreas Bågfeldt
12:35 08 Jun 19
Adrenalinet flödar så var tvungen att köra en gång till. Bästa tid 26.89 sek, slå det! Riktigt roligt lördags... nöje, rekommenderas starkt.read more
Next Reviews

NYHETER

Covid-19

Gokart är en härlig utomhusaktivitet och vi har gokartbanan öppet som planerat.

För att alla ska känna sig trygga har vi dock ändrat våra rutiner och följande gäller från och med nu på Ölands Gokartcenter:

 

  • Ny/nytvättad huva under hjälmen. (Vi lånar ut huva till alla kunder).
  • Nya/nytvättade handskar. (Vi lånar ut handskar till alla kunder).
  • Hjälmar rengörs mellan varje användning.
  • Rattar/säten rengörs kontinuerligt med handsprit.
  • Säkerhetsavstånd på minst 2 meter mellan sällskap.

 

Övriga nyheter

De senaste åren har vi gjort omfattande investeringar för att maximera upplevelsen och minimera väntetiden. Detta uppnår vi genom att asfaltera om, bredda och förlänga banorna samt köpa in en massa nya toppmoderna kartar. För att optimera körglädjen har vi doserat kurvorna på stora banan och byggt en ny smidig depå på juniorbanan. Till de yngre barnen har vi anlagt en ny lekplats med säkert gummiunderlag. Om ni vill hålla er uppdaterade på nyheter och händelser finns även möjlighet att följa oss på Facebook.

 

BÄSTA VARVTID 2020

Niklas Fransson
Växjö
Tid: 25.19

ÖPPETTIDER DROPIN 

Under våra öppettider för dropin behövs ingen förbokning. Lös biljett på plats så får ni köra så fort det är ledigt på banan.

Sommar 2020

13-17 juni                                        11:00-15:00

18 juni-3 juli                                 11:00-17:00

4 juli- 7 augusti                           11:00-19:00

8 auguti-15 augusti                    11:00-17:00

16 augusti-23 augusti                11:00-15:00

29 augusti                                      11:00-17:00

 

Höst 2020

5 september                                  11:00-17:00     

12 september                                11:00-15:00

19 september                                11:00-15:00

26 september                                11:00-17:00

 

Under våra öppettider för dropin behövs ingen förbokning. Lös biljett på plats så får ni köra så fort det är ledigt på banan.

Banans öppettider påverkas normalt inte av regnskurar men vid ihållande regn kan banan i undantagsfall stängas av. Är det väldigt dåligt väder och ni är osäkra så ring innan ni kommer.

Vill ni ha ytterligare information eller är intresserade av att göra en gruppbokning så tveka inte att höra av er på telefon 0703968198 eller mail. olandsgokart@gmail.com.

 

GRUPPBOKNING       

För stora såväl som mindre grupper finns möjlighet att boka något av våra färdiga tävlingsupplägg. Välj ett av våra alternativ nedan eller ta kontakt med oss för att hitta ett upplägg som passar er. Vid alla bokningar hjälper personalen till att lägga upp och organisera tävlingen. Tävlingsupplägg går att boka under vår/höst samt lågsäsong. Under högsäsong kan bokningar göras endast före och efter ordinarie öppettider för Drop in.

MINIRACE

Pris 295 kr/ person (minst 8 personer).

Tidskval 7 minuter, Final 8 min. Lämpligt för grupper mellan 8-50 personer. Inleds med ett tidskval där de bästa tiderna går till finalen. Om gruppen är större än 8 personer kör de som inte gått vidare till final ett omkval. Med detta upplägg får alla möjlighet att köra gokart minst 2 gånger.

MAXIRACE

Pris 395 kr/person.(minst 6 personer)

Träning 5 min, tidskval 8 min, finaler 10 min. Prisceremoni med medaljutdelning. Lämpligt för grupper mellan 6-25 personer. Vårt populära Maxirace inleds med att alla kör en träning på 5 minuter. Efter träningsheaten följer ett tidskval där de bästa tiderna går till final. Om gruppen är större än 7 personer kör de som inte gått vidare även ett omkval. Med detta upplägg får alla möjlighet att köra gokart minst 3 gånger. Efter finalen håller vi i en prisutdelning med medaljer.

MEGARACE

Pris 495 kr/person. (minst 5 personer)

Träning 10 min, tidskval 12 min, Finaler 12 min. Prisceremoni med medaljutdelning. Lämpar sig för grupper på 5-15 personer som kört mycket gokart innan. Inleds med att alla kör en träning på 10 minuter. Efter träningsheaten följer ett tidskval där de bästa tiderna går till final. Om gruppen är större än 7 personer kör de som inte gått vidare även ett omkval. Med detta upplägg får alla möjlighet att köra gokart minst 3 gånger. Efter finalen håller vi i en prisutdelning med medaljer.

BARNKALAS

Om det är dags för barnkalas går det utmärkt att boka vår juniorbana. I paketet ingår att alla barn får köra gokart 2 gånger samt valfri glass. Priset är 195 kr/barn. Lämplig ålder är 5-8 år. Minimum 8 barn.

ÖLANDS PAINTBOLL

För att erbjuda en totalupplevelse för svensexan, möhippan, företaget eller kompisgänget har vi ett samarbete med Ölands paintball och event. Efter gokartkörningen kan ni därför boka in en rad andra upplevelser som paintball, bumperballs eller lasergame. Prata med oss i samband med bokningen av gokartkörning så fixar vi ett bra paket. För mer information om respektive aktivitet: Olandspaintball.se

PRISER DROPIN 2020

Lös biljett på plats under våra öppettider så får ni köra så fort det är ledigt på banan.

Stor kart 7 min
160:-

10 min
200:-

Stor kart kan köras av alla som uppnått en längd på minst 135 cm.

Juniorkart 7 min
125:-

10 min
150:-

Juniorkarten kan köras fr ca 5-6 års ålder eller en längd på 115 cm.

Dubbelkart 7 min
180:-

10 min
225:-
Med dubbelkartarna kan två personer som inte kan eller vill köra själva köra tillsammans i samma kart. Passageraren ska vara minst 3 år.

Minikart 7 min
80:-

10 min
100:-
Våra minikartar går i gångtakt och körs av barnen själva eller med en vuxen som kan gå bredvid och hjälpa till. Körs på separat juniorbana och lämplig från ca 3 års ålder.

HITTA TILL OSS

Ni hittar oss i Föra ca 2 mil norr om Borgholm. Det är väl skyltat och banan ligger precis bredvid väg 136 och syns därför tydligt när ni kommer. Adress: Landsvägen Vässby 33.

KONTAKTA OSS

Har ni frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta oss via telefon eller mail.

Telnr: 070-3968198
Mail: olandsgokart@gmail.com

REGLER & SÄKERHET

Att köra gokart är både enkelt och roligt. Det är dock viktigt att läsa och följa regler samt instruktioner som anges av personalen på plats. Våra moderna Carolikartar har designats för maximal säkerhet. Samtliga kartar är utrustade med skyddsbåge samt säkerhetsbälte och kartarna kan av personalen regleras med fjärrkontroll. Hjälm och nackskydd i olika storlekar finns att låna. Hjälm är obligatoriskt vid körning.

ÖLANDS GOKARTCENTER PÅ FACEBOOK

 

Tävlingen är nu avslutad!!

Stort stort tack till alla er som deltog👍👍

Den med mest tur i dragningen blev tillslut:

✨Linda Lavesson✨

Grattis Linda😃

Fribiljetterna finns att hämta mot legitimation på Ölands Gokartcenter under våra öppettider.
...

View on Facebook

Öppettider midsommar:

Midsommarafton dropin 11:00-14:00

Midsommardagen dropin 11:00-17:00

Söndag dropin 11:00-17:00

Nästa vecka öppet för dropin alla dagar 11:00-17:00...

Önskar alla en riktigt härlig midsommar😃
...

View on Facebook

Gokart Öland AB äger 2 gokartbanor på Öland och en bana i Kalmar. Banorna på Öland har mer familjefokus medan vi i Kalmar erbjuder en riktig tävlingsbana för de som vill maxa hög fart och stor bana.

 

Greby Gokart

Om ni vill pröva ytterligare en gokartbana på Öland så besök även vår lilla familjära bana i Greby ca 9 km söder om Borgholm.

Läs mer

 

 

Kalmar Hyrkart

Med Kalmar/Ölands längsta bana (1013 m) och farter på upp till 80 km/h erbjuds en aktivitet utöver det vanliga.

Kom till Kalmar och kör våra nya toppmoderna gokarts på en av Sveriges finaste banor.

Läs mer