Att köra våra nya moderna gokarts är enkelt och det behövs ingen tidigare erfarenheter.
Kartarna kräver bara gas och broms och växling sker automatiskt. Det är dock viktigt att följa de regler och instruktioner som personalen anvisar. Du behöver inga speciella kläder och hjälm samt nackskydd i olika storlekar finns att låna på plats. Vi använder endast svensktillverkade kvalitetskartar från Caroli Motor AB. Våra Carolikartar har designats för maximal säkerhet. Samtliga kartar är utrustade med skyddsbåge samt säkerhetsbälte och kartarna kan av personalen regleras med fjärrkontroll.

 

STOR KART 

Våra nya Stinger kartar från Caroli är designade för maximal körupplevelse. Vår tekniska bana och den låga frigången till marken ger föraren en känsla av härligt hög fart med snabba beslut i tajta kurvor. Kartarna kan köras av personer som uppnått en längd på minst 140 cm och du kan se dina varvtider på en display i ratten.

 

BARN GOKART

De nya lättkörda Juniorkartarna kan köras av de som uppnått en längd på minst 115 cm eller ca 5-6 år. Med en toppfart på ca 15-20 km/h rattar de yngre förarna målmedvetet, säkert och glädjefyllt våra juniorkartar. För ökad säkerhet körs juniorkartarna på vår separata juniorbana som är speciellt anpassad för yngre förare.

 

DUBBEL GOKART

I våra dubbelkartar finns plats för 2 personer att åka tillsammans. En av personerna sköter gas och broms medan den andra agerar passagerare och kan slappna av. I de nya dubbelkartarna kan två personer som inte kan eller vill köra själva alltså åka tillsammans i samma kart.

 

MINI GOKART

Våra minikartar är anpassade för de allra yngsta och kan köras från ca 3 års ålder. Minikartarna går i gångtakt och körs av barnen själva på vår separata juniorbana. Om barnet känner sig osäkert går det bra att en vuxen går med vid sidan och hjälper till.

 

 

För mer information om kartarna besök vår tillverkares hemsida: www.carolimotor.com

OM OSS

Ölands Gokartcenter erbjuder toppmoderna gokarts för hela familjen. Våra nya svensktillverkade kvalitetskartar är designade för att ge högsta möjliga säkerhet i kombination med maximal körupplevelse. Att köra gokart är både enkelt och roligt vilket gör aktiviteten lämplig för alla åldrar. Med Ölands bredaste gokartutbud har vi kartar som passar respektive åldersgrupp. Kom och prova våra nya kraftfulla vuxenkartar, lättkörda barnkartar, moderna dubbelkartar eller minibilar för de allra yngsta. Kom när det passar er under våra dropintider eller boka något av våra färdiga tävlingsupplägg för grupper. Det behövs inga tidigare erfarenheter för att köra gokart.  Kartarna kräver bara gas och broms, växling sker automatiskt. På Ölands gokartcenter har vi säkerheten i fokus och alla kartar är utrustade med skyddsbåge samt säkerhetsbälte och kartarna kan av personalen regleras med fjärrkontroll. Hjälm och nackskydd i olika storlekar finns att låna.

 

NYHETER

De senaste åren har vi gjort omfattande investeringar för att maximera upplevelsen och minimera väntetiden. Detta uppnår vi genom att asfaltera om, bredda och förlänga banorna samt köpa in en massa nya toppmoderna kartar. För att optimera körglädjen har vi doserat kurvorna på stora banan och byggt en ny smidig depå på juniorbanan. Till de yngre barnen har vi anlagt en ny lekplats med säkert gummiunderlag och köpt in minibilar som kan köras från ca 2 år. Om ni vill hålla er uppdaterade på nyheter och händelser finns även möjlighet att följa oss på Facebook.

Covid-19

Gokart är en härlig utomhusaktivitet och vi har gokartbanan öppet som planerat. För att alla ska känna sig trygga så lånar vi fortfarande kostnadsfritt ut nytvättad huva som man kan ha under hjälmen för de som önskar. Hjälmar, rattar och säten rengörs kontinuerligt.

 

BÄSTA VARVTID 2021

Theodor Löfquist Bertland
Värmland

Tid: 25.15 s

ÖPPETTIDER DROPIN 2022

Ölands Gokartcenter har öppet för dropin maj-oktober. Under våra öppettider för dropin behövs ingen förbokning. Lös biljett på plats så får ni köra så fort det är ledigt på banan.

Öppettider dropin 

Vår

21 maj                        12:00-15:00

27 maj                        12:00-15:00

28 maj                       11:00-17:00

29 maj                        11:00-15:00

Sommar

4-5 juni                        11:00-17:00

6 juni                            11:00-14:00

11 juni                          11:00-17:00

12 juni                           11:00-15:00

15-17 juni                    11:00-15:00

18-30 juni                   11:00-17:00

1 juli-12 augusti        10:00-19:00

13-21 augusti              11:00-17:00

26-28 augusti              11:00-17:00

Höst 

3, 10 17 september      11:00-17:00
1 oktober                          11:00-17:00

 

Under våra öppettider för dropin behövs ingen förbokning. Lös biljett på plats så får ni köra så fort det är ledigt på banan.

Vill ni ha ytterligare information eller är intresserade av att göra en gruppbokning så tveka inte att höra av er på telefon 0703968198 eller mail. olandsgokart@gmail.com.

Vid ihållande regn kan vi behöva stänga banan. Är ni osäkra på vädret så ring innan ni kommer:

GRUPPBOKNING       

För stora såväl som mindre grupper finns möjlighet att boka något av våra färdiga tävlingsupplägg. Välj ett av våra alternativ nedan eller ta kontakt med oss för att hitta ett upplägg som passar er. Vid alla bokningar hjälper personalen till att lägga upp och organisera tävlingen. Tävlingsupplägg går att boka under vår/höst samt lågsäsong. Under högsäsong kan bokningar göras endast före och efter ordinarie öppettider för Drop in.

MINIRACE

Pris 345 kr/ person (minst 8 personer).

Tidskval 7 minuter, Final 8 min. Lämpligt för grupper mellan 8-50 personer. Inleds med ett tidskval där de bästa tiderna går till finalen. Om gruppen är större än 8 personer kör de som inte gått vidare till final ett omkval. Med detta upplägg får alla möjlighet att köra gokart minst 2 gånger.

MAXIRACE

Pris 445 kr/person.(minst 6 personer)

Träning 5 min, tidskval 8 min, finaler 10 min. Prisceremoni med medaljutdelning. Lämpligt för grupper mellan 6-25 personer. Vårt populära Maxirace inleds med att alla kör en träning på 5 minuter. Efter träningsheaten följer ett tidskval där de bästa tiderna går till final. Om gruppen är större än 7 personer kör de som inte gått vidare även ett omkval. Med detta upplägg får alla möjlighet att köra gokart minst 3 gånger. Efter finalen håller vi i en prisutdelning med medaljer.

MEGARACE

Pris 545 kr/person. (minst 6 personer)

Träning 10 min, tidskval 12 min, Finaler 12 min. Prisceremoni med medaljutdelning. Lämpar sig för grupper på 5-15 personer som kört mycket gokart innan. Inleds med att alla kör en träning på 10 minuter. Efter träningsheaten följer ett tidskval där de bästa tiderna går till final. Om gruppen är större än 7 personer kör de som inte gått vidare även ett omkval. Med detta upplägg får alla möjlighet att köra gokart minst 3 gånger. Efter finalen håller vi i en prisutdelning med medaljer.

 

 

Vill ni ha ytterligare information eller är intresserade av att göra en gruppbokning så tveka inte att höra av er på telefon 0703968198 eller mail. olandsgokart@gmail.com.

 

 

PRISER DROPIN 2022

Lös biljett på plats under våra öppettider så får ni köra så fort det är ledigt på banan.

STOR GOKART
10 min 200:-

Stora gokarts passar vuxna och barn från ca 10 år. Längdgräns 135 cm.
BARN-GOKART
7 min: 150:-
Vårar lättkörda barn-gokarts passar vanligtvis barn i åldern 6-9 år.

DUBBEL-GOKART

7 min: 200:-

I våra moderna dubbelgokarts finns plats för 2 personer att åka tillsammans. Dubbelgokart passar personer som vill uppleva gokart men inte vill eller kan köra själv. Föraren sköter gas och broms medan passageraren kan slappna av. När barn åker med som passagerare har föraren ansvaret och ska anpassa farten efter barnets ålder. Föraren behöver vara minst 18 år och passageraren minst 3 år.

MINI

1 åktur 4 min: 30:-
4 åkturer:       100:-
Minibilarna är eldrivna och går i gångfart på en separat bana. Föräldrar har här möjlighet att gå bredvid och hjälpa till. Passar barn från ca 2 år.

 

HITTA TILL OSS

Ni hittar oss i Föra ca 2 mil norr om Borgholm. Det är väl skyltat och banan ligger precis bredvid väg 136 och syns därför tydligt när ni kommer. Adress: Landsvägen Vässby 33.

KONTAKTA OSS

Har ni frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta oss via telefon eller mail.

Telnr: 070-3968198
Mail: olandsgokart@gmail.com

REGLER & SÄKERHET

Att köra gokart är både enkelt och roligt. Det är dock viktigt att läsa och följa regler samt instruktioner som anges av personalen på plats. Våra moderna Carolikartar har designats för maximal säkerhet. Samtliga kartar är utrustade med skyddsbåge samt säkerhetsbälte och kartarna kan av personalen regleras med fjärrkontroll. Hjälm och nackskydd i olika storlekar finns att låna. Hjälm är obligatoriskt vid körning.

ÖLANDS GOKARTCENTER PÅ FACEBOOK

 

3 months ago

Ölands Gokartcenter

SOMMARJOBB 2022?
Vi söker nu social, glad och serviceinriktad personal till våra gokartbanor i Föra och Greby på Öland.

Tekniskt kunnande är inget krav. Arbetets främsta uppgift är att serva våra kunder och förgylla besöket på gokartbanan.

Bli en del av ett härligt team😃

Maila ansökan till: Gokartoland@gmail.com
...

View on Facebook

8 months ago

Ölands Gokartcenter

Säsongsavslutning på Ölands Gokartcenter!!! ...

View on Facebook

Gokart Öland AB äger 2 gokartbanor på Öland och en bana i Kalmar. Banorna på Öland har mer familjefokus medan vi i Kalmar erbjuder en riktig tävlingsbana för de som vill maxa hög fart och stor bana.

 

Greby Gokart

Om ni vill pröva ytterligare en gokartbana på Öland så besök även vår lilla familjära bana i Greby ca 9 km söder om Borgholm.

Läs mer

 

Kalmar Hyrkart

Med Kalmar/Ölands längsta bana (1013 m) och farter på upp till 80 km/h erbjuds en aktivitet utöver det vanliga.

Kom till Kalmar och kör våra nya toppmoderna gokarts på en av Sveriges finaste banor.

Läs mer