Gokart på Öland för hela familjen!

Ölands Gokartcenter erbjuder toppmoderna gokarts för hela familjen. Våra nya svensktillverkade kvalitetskartar är designade för att ge högsta möjliga säkerhet i kombination med maximal körupplevelse. Att köra gokart är både enkelt och roligt vilket gör aktiviteten lämplig för alla åldrar. Med Ölands bredaste gokartutbud har vi kartar som passar respektive åldersgrupp. Kom och prova våra nya kraftfulla vuxenkartar, lättkörda barnkartar, moderna dubbelkartar eller minibilar för de allra yngsta. Kom när det passar er under våra dropintider eller boka något av våra färdiga tävlingsupplägg för grupper. Det behövs inga tidigare erfarenheter för att köra gokart. Kartarna kräver bara gas och broms, växling sker automatiskt. På Ölands gokartcenter har vi säkerheten i fokus och alla kartar är utrustade med skyddsbåge samt säkerhetsbälte och kartarna kan av personalen regleras med fjärrkontroll. Hjälm och nackskydd i olika storlekar finns att låna.

Se film från Ölands Gokartcenter:

Gokart Öland / Ölands Gokartcenter (Gokartoland.se) – YouTube

Gokart racing at Öland during summer
Gokart racing at Öland during summer
Gokart racing at Öland during summer

Nyheter

De senaste åren har vi gjort omfattande investeringar för att maximera upplevelsen och minimera väntetiden. Detta uppnår vi genom att asfaltera om, bredda, förlänga banan och för att optimera körglädjen har vi doserat kurvorna. Vi har även köpt in nya moderna gokartbilar av samtliga modeller.

Till de yngre barnen har vi anlagt en ny lekplats med säkert gummiunderlag och köpt in eldrivna minibilar som kan köras från ca 2 år.

Vi har installerat ett nytt modernt tidtagningssystem. Nu kan alla som kör vuxengokart se sina varvtider på skärmar vid banan eller följa heaten live i sin telefon.

Sommaren 2023 förstärkte vi med 5 sprillans nya toppmoderna dubbelgokarts. I samarbete med vår svenska leverantör har vi tagit fram en ny design med högsta möjliga komfort. Kartarna har bland annat extra benutrymme, justerbara stolar och justerbara rattar.

Om ni vill hålla er uppdaterade på nyheter och händelser finns även möjlighet att följa oss på Facebook.

 

BÄSTA VARVTID 2024

Torbjörn Herbertsson

Växjö

Tid: 25,65 s

Öppettider Drop-in 2024

Under våra öppettider för dropin behövs ingen förbokning utan det är bara att komma till gokartbanan. Lös biljett på plats så får ni köra så fort det är ledigt på banan.

Har ni frågor eller funderingar så ring 0703968198 eller maila olandsgokart@gmail.com

3-9 juli                      10:00-17:00
10 juli-3 aug          10:00-18:30
4-10 augusti          10:00-17:00
11-18 augusti       11:00-17:00
24 augusti               11:00-16:00
31 augusti               11:00-16:00
7 september           11:00-16:00
28 september        11:00-16:00

Utöver våra öppettider för dropin så tar vi emot bokningar av större grupper från maj-oktober. Om ni är intresserade av gruppbokning så tveka inte att höra av er på mail eller telefon.

Mail: olandsgokart@gmail.com
Telefon: 0703968198

 

 

Gruppbokning – Gokart        

För stora såväl som mindre grupper finns möjlighet att boka något av våra färdiga tävlingsupplägg. Välj ett av våra alternativ nedan eller ta kontakt med oss för att hitta ett upplägg som passar er. Vid alla bokningar hjälper personalen till att lägga upp och organisera tävlingen. Tävlingsupplägg går att boka under vår/höst samt lågsäsong. Under högsäsong kan bokningar göras endast före och efter ordinarie öppettider för Drop in.

MINIRACE

Pris 395 kr/ person (minst 8 personer).

Tidskval 7 minuter, Final 8 min. Lämpligt för grupper mellan 8-50 personer. Inleds med ett tidskval där de bästa tiderna går till finalen. Om gruppen är större än 8 personer kör de som inte gått vidare till final ett omkval. Med detta upplägg får alla möjlighet att köra gokart minst 2 gånger.

MAXIRACE

Pris 495 kr/person.(minst 8 personer)

Träning 5 min, tidskval 8 min, finaler 10 min. Prisceremoni med medaljutdelning. Lämpligt för grupper mellan 6-25 personer. Vårt populära Maxirace inleds med att alla kör en träning på 5 minuter. Efter träningsheaten följer ett tidskval där de bästa tiderna går till final. Om gruppen är större än 7 personer kör de som inte gått vidare även ett omkval. Med detta upplägg får alla möjlighet att köra gokart minst 3 gånger. Efter finalen håller vi i en prisutdelning med medaljer.

MEGARACE

Pris 595 kr/person. (minst 8 personer)

Träning 10 min, tidskval 12 min, Finaler 12 min. Prisceremoni med medaljutdelning. Lämpar sig för grupper på 5-15 personer som kört mycket gokart innan. Inleds med att alla kör en träning på 10 minuter. Efter träningsheaten följer ett tidskval där de bästa tiderna går till final. Om gruppen är större än 7 personer kör de som inte gått vidare även ett omkval. Med detta upplägg får alla möjlighet att köra gokart minst 3 gånger. Efter finalen håller vi i en prisutdelning med medaljer.

 

 

Vill ni ha ytterligare information eller är intresserade av att göra en gruppbokning så tveka inte att höra av er på telefon 0703968198 eller mail. olandsgokart@gmail.com.

 

 

Priser Drop-in 2024

Lös biljett på plats under våra öppettider så får ni köra så fort det är ledigt på banan.

STOR GOKART

7 min 195:-

3x 7 minuter 495:-

Stora gokarts passar vuxna och barn från ca 10 år. Längdgräns 135 cm.

BARN-GOKART

7 min: 160:-

Vårar lättkörda barn-gokarts passar vanligtvis barn i åldern 6-9 år.

DUBBEL-GOKART

7 min: 225:-

I våra moderna dubbelgokarts finns plats för 2 personer att åka tillsammans. Dubbelgokart passar personer som vill uppleva gokart men inte vill eller kan köra själv. Föraren sköter gas och broms medan passageraren kan slappna av. När barn åker med som passagerare har föraren ansvaret och ska anpassa farten efter barnets ålder. Föraren behöver vara minst 18 år och passageraren minst 3 år.

MINI

1 åktur 4 min: 30:-
4 åkturer:       100:-

Minibilarna är eldrivna och går i gångfart på en separat bana. Föräldrar har här möjlighet att gå bredvid och hjälpa till. Passar barn från ca 2 år.

Hitta till vår gokartanläggning!

Ni hittar oss i Föra ca 2 mil norr om Borgholm. Det är väl skyltat och banan ligger precis bredvid väg 136 och syns därför tydligt när ni kommer. Adress: Landsvägen Vässby 33.

Kontakta oss!

Har ni frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta oss via telefon eller mail.

Telnr: 070-3968198
Mail: olandsgokart@gmail.com

Regler & säkerhet

Att köra gokart är både enkelt och roligt. Det är dock viktigt att läsa och följa regler samt instruktioner som anges av personalen på plats. Våra moderna Carolikartar har designats för maximal säkerhet. Samtliga kartar är utrustade med skyddsbåge samt säkerhetsbälte och kartarna kan av personalen regleras med fjärrkontroll. Hjälm och nackskydd i olika storlekar finns att låna. Hjälm är obligatoriskt vid körning.

ÖLANDS GOKARTCENTER PÅ FACEBOOK

 

Klicka här för att läsa mer!

Gokart Öland AB äger 2 gokartbanor på Öland, Ölands Gokartcenter 2 mil norr om Borgholm och Greby Gokart 1 mil söder om Borgholm.

Båda banorna erbjuder gokarts för hela familjen men banorna har lite olika utforming så det är roligt att pröva båda.

Ölands gokartcenter är den största anläggningen och banan är mer teknisk än den lite mindre och snabbare banan i Greby.

 

Greby Gokart – vår systeranläggning på Öland

Om ni vill pröva ytterligare en gokartbana på Öland så besök även vår lilla familjära bana i Greby.

Läs mer

 

Kalmar Hyrkart

Om ni vill besöka fler gokartbanor så finns det en stor tävlingsbana i Kalmar.

Läs mer